Candidatura Mercè Rosich

“Som un grup de persones vinculades i molt interessades per l’atletisme que volem
ampliar la nostra implicació i anar més enllà del nostre propi espai d’acció.
Volem una federació oberta i empàtica que arribi a tot el territori català.
L’experiència tant en l’àmbit de la gestió com en el coneixement de l’atletisme ens assegura que podem fer bones aportacions i que de ben segur ajudaran a la millora del rendiment, el reconeixement i principalment aconseguir una gran satisfacció en la pràctica d’aquest esport tan estimat per nosaltres.”


Mercè Rosich Vilaró, nascuda a Manresa el 22 de setembre del 1952.

Doctora en Psicologia, Màster en Psicologia de l'esport, Mestre i Entrenadora Nacional d'Atletisme.

Va ser atleta en actiu amb el Club Atlètic Manresa, des de l'any 1969, fins el 1974,  va participar en diferents seleccions catalanes i campionats estatals. Com a resultats més destacat va ser  guanyadora de la cursa absoluta femenina de la Jean Bouin l'any 1971.

Monitora/Entrenadora del Club Atlètic Manresa des de l'any 1973 al 1996.  Promotora de l'escola manresana d'atletisme l'any 1975, vigent en l'actualitat.


Membre de la junta directiva del Club Atlètic Manresa des del 1982 al 1993 i sost-presidenta de l'entitat des del 1993 al 2000. A l'any 2000 assoleix la presidència fins a l'any 2018.

Professora de l'escola nacional d'entrenadors( ENE) des del 1983 i posteriorment de l'escola catalana de tècnics esportius fins el 2012.

Des del 2000 al 2012, va formar part de la junta directiva de la Federació Catalana d'atletisme assumint la presidèrncia del comitè tècnic i la formació de tècnics. 

Professora a Blanquerna(Universitat Ramon Llull) des de l'any 2001 fins a l'actualitat de l'assignatura Psicologia Social de l'Esport en la llicenciatura i posteriorment el  Grau dels estudis de les Ciencies Aplicades a l'Activitat Fisica i l'Esport.

Reconeixement de millor directiva en la nit de l'esportista de Manresa a 2005 i 2017.

L'any 2010 va rebre de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya en la seva primera edició el reconeixement a la millor directiva esportiva de Catalunya.